Bedrijfsblindheid

Geplaatst op

Sinds 2002 een ZZP’er en voor je het weet ben je 16 jaar verder. Ook in 2002 vond ik het al belangrijk om op het wereld wijde web aanwezig te zijn. Vergeleken met nu een heel gedoe om zo’n site te maken. De techniek was veel lastiger en de digitale fotografie stond nog in de kinderschoenen. Om even een tijdsbeeld te geven, in 2002 kwam de beste mobile telefoon tot op de dag van vandaag uit, de NOKIA 6310. Daar kon je nog gewoon mee bellen een sms’je versturen en het spelletje ‘Snake’ op spelen. Het is ook het jaar dat we de gulden inwisselde voor de EURO. De omrekening vergeet ik nooit meer, 1 euro = 2.20371 gulden

Ondertussen ben ik een website of vijf verder en staat de laatste versie alweer meer dan drie jaar online. Vandaag moest ik wat opzoeken op mijn eigen website en ging ik hem weer eens lezen. Veel is nog actueel maar er veranderen ook heel wat zaken in drie jaar tijd. Je ziet het overal, waar mensen ooit iets gemaakt hebben, treedt onherroepelijk bedrijfsblindheid op. Helemaal niet zo’n gek idee dus om af en toe eens kritisch naar je eigen werk te kijken.

Tijdje terug maakte ik een Google 360 bij een klant die vervolgens vroeg of ik wat zaken kon verdoezelen die op de beelden stonden. Uiteindelijk kwam de klant tot de conclusie dat zijn hele interieur wel een nieuw likje verf kon gebruiken. Iedere dag liep hij zijn pand binnen en pas op de foto’s werd hij geconfronteerd met de slechte staat van het schilderwerk.

Zo en nu weer verder met mijn eigen website…………was ook alweer een tijdje geleden dat er een BLOG geschreven was……….ook zoiets dat je als goed voornemen hebt en wat op een zeker moment verwatert.

Bij deze dus (-;