Voorlichting via Twitter; goed nieuws?

Geplaatst op

Hoe heeft internet en met name Twitter de verhouding tussen voorlichters en journalisten veranderd? Die vraag stond donderdagavond 15 oktober centraal tijdens een bijeenkomst georganiseerd 2015-10-15 21.04.17door de sectie Internet van de NVJ. (Nederlandse Vereniging van Journalisten)

Journalisten van NU.nl de NOS en de adviseur crisisbeheersing Nederlands Genootschap van Burgemeesters samen met de voorlichter van politie van oost Nederland zijn met elkaar in discussie gaan en hebben praktijkvoorbeelden besproken.

Instanties als gemeente, politie en brandweer gebruiken steeds vaker Twitter en hun eigen website voor (crisis)communicatie. Soms beperken voorlichters zich (tijdelijk) tot updates via tweets. Is deze ontwikkeling goed nieuws, of krijgen we hier geen goed nieuws van?

Als freelance foto en video journalist ben ik bij deze avond geweest samen met collega fotograaf Frans van Westendorp. In de prachtige locatie van het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark werd deze avond georganiseerd. Interessant om aan de hand van voorbeelden de verschillende overwegingen van wel of geen nieuws brengen in tijden van crisis te beluisteren.  2015-10-15 21.39.34