Zo gewoon is het niet

Geplaatst op

Afgelopen jaar was er een kleine delegatie van het Ronald MC Donald huis uit Utrecht te gast bij de Businessclub van Sparta Nijkerk. Natuurlijk waren die er niet zomaar maar met als doel sponsoren binnen halen voor het Ronald MC Donald huis.

Als trouwe bezoeker van het Businesshome van Sparta Nijkerk wilde ik met mijn bedrijf ook graag wat doen en ik raakte in gesprek met Natasja de Leeuw assistent manager van het Ronald MC Donald huis in Utrecht. Als eerste gaf ik aan dat ik geen geld wilde overmaken maar graag iets blijvends en functioneels wilde doen voor het huis. Nadat ik vertelde dat wij het huis in een virtuele werkelijkheid wilde gaan zetten, zodat ouders al vooraf kunnen zien waar ze terecht komen was Natasja helemaal enthousiast en werden de agenda’s getrokken.

Toen ik in de zomer van 2017 voor het eerst op de koffie kwam bij Natasja in Utrecht werd ik gelijk een jaar of zeven terug geworpen in de tijd. Het Ronald MC Donald huis staat namelijk op een steenworp afstand van het WKZ (Wilhelmina Kinder Ziekenhuis) en daar is in 2010 onze dochter Nicolyne geboren. Nicolyne is een van een tweeling en haar broertje heeft het helaas niet gered. Onze dochter had minder dan 5% kans om te overleven en is op 1 juli 2010 geboren in het WKZ. 1100 gram woog ze en ze is nu een mooie meid van 7 jaar.

Zo gewoon is het niet dat je vader en moeder wordt en dat alles maar normaal verloopt. Als er een plek is in Nederland waar dat heel duidelijk zichtbaar is dan is dat het WKZ en het Ronald MC Donald huis in Utrecht. Zeven dagen per week, 24 uur per dag of het nou kerst is of hoog zomer de zorg gaat altijd door op deze plek.

Daarom heel dankbaar dat ik deze virtuele rondleiding heb kunnen aanbieden aan het Ronald MC Donald huis in Utrecht.