112 journalist en uitgever

Hoor je de sirene van brandweer, politie of ambulance in Nijkerk? Grote kans dat Henry Hamstra erachter rijdt. Iedereen wil graag weten wat er aan de hand is als hij een sirene hoort.
Henry bezoekt de plaats van het onheil maakt foto’s, filmt en stelt vragen.

112 kranten
112 kranten

Hmedia werkt samen met diverse partijen om het 112nieuws snel te verspreiden. Enkele lokaal gerichte websites en een landelijk persbureau nemen de foto en videobeelden af van Hmedia. Snelheid en de juiste informatie is juist bij 112 werk van groot belang. De kunst en de uitdaging is om bij groter nieuws de beelden al bij en in de media te hebben terwijl we nog ter plaatse zijn. De juiste apparatuur en afzetkanalen zijn daarbij van het grootste belang. Hmedia beschikt over al deze ingrediënten.

Henry Hamstra is lid van de Nederlandse vereniging van journalisten en in het bezit van de daarbij behorende NVJ perskaart, politieperskaart en rellenkaart.

brandwewer leest krant
Hulpverleners lezen met aandacht de 112krant

Uitgever

Behalve uit verspreiden van het nieuws via externe kanalen heeft Hmedia sinds 2013 vier maal een eigen 112krant uit gegeven. Deze krant is verspreid in en rondom het eigen werkgebied van Hmedia.

You Tube

Ook heeft Hmedia een eigen 112 kanaal met daarop enkele honderden video’s van incidenten door de jaren heen. Via de social media plugin rechts van deze pagina is dit kanaal te bezoeken. Enkele honderdduizenden zijn jullie reeds voorgegaan.